K PŘÍRODĚ
S RESPEKTEM
Maso je součástí našeho jídelníčku odpradávna a v naší firmě věříme, že je tomu tak správně. Záleží však, jaké maso a v jaké míře jíme. Chceme lidem ukázat, že maso je hodnotná surovina, se kterou by se tak mělo nakládat.
Česká příroda je bohatá a dává nám toho mnoho, měli bychom ale brát s mírou a rozumem a oplácet zpět. Proto zpracováváme maso z farem, které dobře známe. Záleží nám na přístupu ke zvířatům i místní krajině. Spolupracujeme s farmáři, kteří souzní s naší filosofií respektu k přírodě a koloběhu života.
VYZRÁLI
JSME
Pokud si něco beru, měl by toho být dostatek, ale rozhodně ne přebytek. A pokud beru, měl bych i vracet, především pokud se jedná o přírodu.
Ve veškerém našem konání se odráží tato myšlenka:
Roční období v mnohém ovlivňuje, kdy a jaké maso svým zákazníkům nabízíme. Dohlížíme na výkrm dobytka, na vztah farmáře ke zvířatům i na to, jak probíhá porážka. Maso jde k nám do zrárny vždy v takové míře, aby se dostalo k zákazníkům i kuchařům k okamžitému zpracování a zamezili jsme jakémukoliv plýtvání.
s POKOROU
A RESPEKTEM
Při následném zpracování by se mělo se surovinou pracovat tak, aby si zachovala svou kvalitu i nadále
Nejvíce se zaměřujeme na zpracování hovězího a vepřového masa. Rozbourání masa a následné zrání probíhá na míru pro gastronomické provozy, kterým maso dodáváme. Zraní může být suché i mokré a doba zrání se také různí.
Kuchaře restaurací, kam maso dodáváme, bereme k nám do provozu. Je důležité, aby kuchař věděl, s jakou surovinou nakládá, aby pochopil, jak zvíře roste, jak je krmeno i poraženo. Chceme, aby rozuměl vlastnostem určitých svalů, zákonitostem zrání masa a od toho se odvíjí vhodné kulinářské zpracování.
NAJDETE NÁS I NA INSTAGRAMU
KDE NÁs NAJDETE:
Maso Klouda s.r.o.
sídlo: Křtěnovská 29
679 74 Olešnice
IČO:05569249
DIČ:CZ05569249
NEBOJTE SE NÁS KONTAKTOVAT:
martin.klouda@maso-klouda.cz +420 606 740 151
MARTIN KLOUDA
ZUZANA KLOUDOVÁ
SLEDUJTE NAŠI PRÁCI
vyzrálé maso,
pro vyzrálé gurmány
zuzana.kloudova@maso-klouda.cz +420 602 100 443